puuportaat designportaat, design portaat, portaat

Puuportaat kaunistavat kodin Valitse kestävä ratkaisu

Puuportaat voivat olla perinteiset tai modernit portaat. Ne voivat olla todelliset designportaat, jolloin porrasmalli ja -materiaali on suunniteltu juuri tiettyä tilaa ja kotia varten. Puiset portaat tuovat lämpöä ja kodikkuutta kotiin tai mökille. Ne ovat mukavat astella ja näyttävät kauniilta.

Kodin ja mökin sisustuksessa erilaiset materiaalit ja värit ovat tärkeitä seikkoja. Puiset portaat ovat materiaaliltaan kodikkaat mutta samalla ne voivat olla modernit ja selkeälinjaiset. Puu onkin luonnollinen, kestävä ja kodikas valinta kaikkeen rakentamiseen ja sisutukseen. Miksipä ei sitten myös portaisiin.

Perinteisten puuportaiden rinnalle nousevat upeat designportaat. Ne ovat hienostuneet ja tyylikkäät niin perinteisen kuin moderninkin tilan katseen vangitsijana. Puun työstö on designia parhaimmillaan. Ammattitaidolla, tunteella ja hyvällä suunnitellulla varmistamme jokaisen portaan laadun ja kauneuden.

puuportaat designportaat, design portaat, portaat
Puuportaat ovat ekologinen valinta.

Hanki puuportaat – aloita suunnittelusta

Suunnittelu on tärkeä osa portaiden hankintaa. Usein suunnittelu lähtee liikkeelle mielikuvista, ja sen jälkeen onkin tärkeää tutustua tilaan, jonne portaita suunnitellaan. Uudisrakennuksessa mahdollisuuksia on usein enemmän kuin remontoidussa kohteessa, sillä vanhojen tilojen seinäratkaisuja ja varsinkaan kantavia rakenteita on usein mahdotonta muuttaa.

Woodern valmistaa kaikki portaat käsityönä, ja siksi niillä on aina oma erityinen henkensä. Eri porrasmallit mahdollistavat sen, että portaat sopivat tilaan kuin tilaan. Esimerkiksi pieneen tilaan voi valita kompaktit L-portaat ja avaraan tilaan tyylikkäät suorat portaat.

Muista huolehtia turvallisuudesta

Portaat ovat muokattavissa jokaisen asiakkaan näköiseksi, sillä erilaiset lisävarusteet ja materiaalivalinnat vaikuttavat lopulliseen ulkonäköön paljon. Kuten jokainen koti, myös kaikki portaat ovat erilaisia. Näin rakentaminen ja sisustaminen säilyttävät tuoreuden ja ilmeikkyyden. Olisi lopulta tylsää, jos valitsisimme jokainen samanlaiset portaat ja muut sisustuselementit. Koti saa aina olla asujiensa näköinen.

Porrasvalot, liukuesteet, erilaiset kaiteet ja turvalliset lapsiportit lisäävät portaiden mukavuutta ja ennen kaikkea turvallisuutta. Portaiden turvallisuus on tärkeä osa kokonaisuutta. Turvalliset portaat ovat koko kodin sydän. Turvallisuuden lisäksi varusteilla saa portaisiin ilmettä ja näköä. Näyttävä portaikko tuo tunnelmaa ja nostetta tilaan. Pieneenkin tilaan voidaan suunnitella portaat, jotka eivät saa tilaa tuntumaan ahtaalta ja täydeltä.

Yhdistä puuhun lasia tai metallia

Puuportaat ovat pinnaltaan elävät ja luonnolliset, ja siksi ne luovat tilaan kodikkuutta. Kun puun pehmeyden ja kauneuden yhdistää muihin materiaaleihin, kotiin syntyy joko moderni tai perinteinen tunnelma.

1. Lasi lisää tilan ilmavuutta

Portaikosta saa valoisan ja ilmavan, kun portaiden kaiteet ovat esimerkiksi lasia. Lasikaiteet ovat moderni ja kaunis sisustuselementti. Ne lisäävät valoisuutta ja saavat tilan tuntumaan avarammalta. Lasi on ollut jo pitkään yksi sisustuksen trendi, eikä ihme. Sen kauneus ja valoisuus pukee skandinaavista kotia.

2. Metalli taipuu moneksi

Metallin käsittely ja muotoilu vaikuttaa siihen, millaisen ilmeen ja tunnelman se antaa tilaan. Metallilla voi luoda teollista rouheutta, klassista ajattomuutta tai romanttista herkkyyttä. Metalli voi erottua joko kiiltävänä tai mattamaisena muun sisustusmateriaalin joukosta.

Sisustustrendit vaihtelevat, mutta puu on aina muodikas valinta. Puu tuo lämpöä ja luonnollisuutta. Puun monipuolisuus portaissa ja muussa sisustuksessa on miltei loppumaton. Eri materiaalien lisäksi pintakäsittely tuo lisää vaihtoehtoja.

puuportaat puuporras portaat
Puuportaat ovat tyylikkäät ja niitä on helppo huoltaa.

Porrasmallit ja -materiaalit kannattaa valita tarkoin. Jos valinta tuntuu vaikealta, Woodern auttaa sinua mielellään. Erilaiset materiaalit luovat portaisiin erilaista tunnelmaa. Puulaji, kaiteet ja muut osata ovat yhdessä luomassa portaiden profiilin ja hengen. Toimitamme kaikki portaat yhteistyössä Jussi-Portaat Oy:n kanssa.

puuportaat, portaat, designportaat, design portaat
Puuportaisiin voi yhdistää erilaisia materiaaleja. Esimerkiksi lasi ja metalli sopivat hyvin.

Vaivattomat puuportaat – huolla ne näin:

Puuportaat ovat helppo ja huoleton ratkaisu, kun suunnittelu ja toteutus tehdään huolellisesti. Portaiden puiset osat joko lakataan, vahataan tai öljytään. Ajan saatossa kellastuvien puulajien kanssa, kuten esimerkiksi männyn ja saarnen kanssa, pintakäsittelyaineen sekaan kannattaa laittaa ainakin viisi prosenttia valkoista väriä. Valkoinen suojaa puuta kellastumiselta, ja näin se näyttää vuosienkin jälkeen raikkaalta ja tyylikkäältä.

Lakan, vahan ja öljynkin voi halutessaan poistaa ja käsitellä portaat uudelleen. Puupinta on siitä kestävä valinta, että se on mahdollista hioa useaankin kertaan. Hionnan tai vahan poiston jälkeen pinta puhdistetaan ja kuivataan hyvin. Sen jälkeen sille voidaan levittää haluttu pinta-aine.

1. Valitse pesunaine pintakäsittelyn mukaan

Puuportaiden pesussa kannattaa käyttää erityisesti puulle tarkoitettuja siivousaineita. Pesuaineista löytyvät helposti erikseen pesuaineet lakatulle, vahatulle tai öljytylle pinnalle. Oikein valittu pesuaine säästää portaita ja pitää ne kauniina pidempään.

2. Imuroi säännöllisesti

Puisten portaiden kauneudesta huolehdit imuroimalla niitä säännöllisesti. Imuroiminen vähentää hiekan ja muun irtoroskan hankausta puista pintaa vasten. Imurointi säästää siis naarmuttamiselta. Roskien lisäksi pinnoille jäävät pölyhiukkaset puhdistat helposti kostealla mopilla. Pölyjen pyyhkiminen poistaa pölyn tuomaa likaisuuden tunnetta.

3. Pese portaat tasaisin väliajoin

Kevyen siivouksen lisäksi portaat kannattaa sopivin väliajoin pestä kunnolla. Perusteellisen puhdistukseen kannattaa tehdä kunnollinen pesuliuos. Tehokkaan mutta hellän liuoksen teet esimerkiksi Kiilto Parkettipesu -pesuaineella, joka jättää pinnalle suojaavan kerroksen ja raikastaa koko kodin tuoksun. Oikein valittu pesuaine vähentää lian tarttumista puiseen pintaan ja tekee myöhemmästä siivouksesta helpompaa.

Tee ekologinen valinta – valitse puuportaat

Puuportaat jos mitkä ovat kestävä ja ekologinen ratkaisu niin rakentamisessa kuin remontoimisessakin. Koska puiset portaat sopivat muokattavuutensa vuoksi hyvin monenlaisiin tiloihin ja ratkaisuihin, ne mahdollistavat kaikessa järkevän, laadukkaan ja kestävän rakentamisen.

Ekologinen rakentaminen on tulevaisuuteen sijoittamista. Eikä se tarkoita Woodernilla koskaan tinkimistä mistään tärkeästä. Nykyaikaiset tuotantotilat, järkevät materiaalivalinnat ja loppuun saakka hiottu suunnittelu ovat kaikki jokaisen portaiden hankkijan ulottuvilla.

Rakennusmateriaalit ovat keskeinen osa ekologista rakentamista. Ekologisesti laadukas ja pitkäikäinen rakentaminen on yksittäisten valintojen summa. Porrasmateriaaleja kannattaakin arvioida koko rakennuksen ja sen elinkaaren kannalta. Kestävä rakentaminen koostuu kestävistä materiaaleista, joita täytyisi osata yhdistää oikein.