Tyylikkäät suorat portaat – paras valinta selkeälinjaiseen tilaan

Suorat portaat ovat näyttävä sisustuselementti niin kodissa kuin julkisessa tilassa. Niiden selkeä ulkonäkö miellyttää ajattomuudellaan ja tyylikkyydellään. Ei siis ihme, että moni talonrakentaja valitsee porrasmallikseen juuri suorat portaat. Ne voivat olla esimerkiksi perinteiset puuportaat tai näyttävät designportaat.

Suorat portaat sopivat erinomaisesti sekä moderneihin koteihin että vanhempiin remontoitaviin kohteisiin. Eri materiaalien sekä kaidemallien avulla ne saavat persoonallista ilmettä, ja niiden avulla voidaan korostaa kodin yhtenäistä tyyliä.

Suorat portaat vievät muihin porrasmalleihin verrattuna enemmän tilaa, joten niiden suunnitteluun ja järkevään sijoittamiseen kannattaa kiinnittää huomiota. Siksi me autammekin asiakasta ja annamme jo talon suunnitteluvaiheessa vinkkejä portaiden sijoittamiseen. Tämä varmistaa sen, että portaat tulevat sopimaan täydellisesti tilaan sekä kodin tyyliin.

Suorat portaat saavat olla näyttävästi esillä

Muihin porrasmalleihin verrattuna suorat portaat ovat selkeälinjaisimmat ja tyylikkäimmät. Niiden vähäeleisyys sopii mainiosti skandinaaviseen sisustukseen, joten portaiden tuoma tunnelma on kodissa merkittävä. Massiivisuutensa ansiosta ne tarjoavat merkittävän sisustuksellisen elementin kodin ilmeeseen. Nykyaikaiset portaat saavat olla näyttävästi esillä!

Useat nykykodit suunnitellaan niin, että portaikolle jätetään reilusti tilaa ja näkyvyyttä. Asiakkaan toiveiden mukaan kaikki portaat voidaan kuitenkin myös sulauttaa kodin rakenteisiin sekä tyyliin siten, että ne eivät erotu kovin voimakkaasti muusta sisustuksesta. Erilaiset porrasmateriaalit sekä kaidemateriaalit vaikuttavat myös siihen, miten portaat tulevat kodin rakenteissa esille.

Selkeiden graafisten linjojen ansiosta suorat portaat avartavat huoneen tilajakoa, sillä ne eivät synnytä niin sanottua synkkää porraskuilua. Suorien portaiden avaraa ilmettä voidaan korostaa metalli- tai laiskaiteilla, minkä ansiosta ne näyttävät siroilta ja tyylikkäiltä.

Muokkaa portaiden ilmettä materiaalivalinnalla

Kodin sisäportaat ovat pitkäaikaisimpia kiintokalusteita. Sen tähden portaiden suunnitteluun sekä toteuttamiseen kannattaa panostaa. Parhaimman tuloksen saa, kun valitsee kulutusta sekä aikaa kestävät porrasmateriaalit niin askelmiin kuin kaiteisiin. Pääasia kuitenkin on, että portaat ovat turvalliset sekä helppokulkuiset.

Tässä muutama fakta avuksi:

  • Portaiden massiivisin osuus on runko, johon askelmat kiinnittyvät. Olipa kyse puuportaista tai metalliportaista, voidaan rungon massiivista ilmettä keventää valitsemalla ilmavan näköinen lasikade tai ohutrimainen puu- tai metallikaide.
  • Suorien portaiden ilme muuttuu valitsemalla umpi- tai avoportaikon välillä.
  • Suorien portaiden tyyliin saa ilmeikkyyttä eri värivalinnoilla. Maalattavat pinnat sekä puuaskelmat voidaan käsitellä aina asiakkaan toiveiden mukaan, jolloin niihin saadaan kivasti uniikkia ilmettä.
  • Jos portaille suunniteltu tila on pieni, valitse U-portaat tai L-portaat.

Woodernin laadukkaat portaat ovat aina ainutlaatuiset, sillä ne suunnitellaan ja toteutetaan alusta saakka juuri sinun toiveittesi mukaan!

Muita porrasmalleja

Jos tilaa on vähän, valitse kätevät U-portaat.

U-portaat

Modernit L-portaat ovat miellyttävät ja turvalliset.

L-portaat
Ota yhteyttä

Ota yhteyttä!

Olen kiinnostunut Woodernin moderneista designporrasratkaisuista ja haluan, että minuun otetaan yhteyttä.