puuportaat puuporras puu porras metalliporras lasikaiteet

Porrasmallit puusta vai metallista? Kaikki onnistuu

Porrasmallin valinta on merkittävässä osassa kodin rakentamisessa tai remontoimisessa. Talon tai asunnon pohjaratkaisuja mietittäessä kannattaa kiinnittää jo alku vaiheessa huomiota siihen, että eri kerrosten väliset kulkutilat ovat turvalliset, toimivat ja miellyttävät käyttää. Erilaiset porrasmallit antavatkin useita vaihtoehtoja toimivan porrasratkaisun suunnitteluun.

Woodern on portaiden asiantuntija. Lupaamme kauniit ja toimivat portaat kotiisi. Ota yheyttä!

Tilan koko määrittelee hyvin pitkälle, millaiset porrasmallit siihen sopivat. Avaraan, reilunkokoiseen tilaan voi mainiosti varata portaikollekin runsaamman tilan, kun taas ahtaisiin tiloihin portaiden suunnittelu voi olla haastavampaa. Pääasia on kuitenkin, että portaikko miellyttää omaa silmää ja on turvallinen käyttää.

Eri porrasmallit mahdollistavat sen, että portaikko voidaan mitoittaa vastaamaan kaikkia rakennusmääräyksiä turvallisuuden sekä käyttömukavuuden kannalta. Pääasia on, että portaiden askelkorkeus, etenemä ja kulkukorkeus vastaavat annettuja määräyksiä. Nämä tärkeät seikat huomioon ottaen voidaan räätälöidä eri tyyppiset porrasmallit mihin tahansa.

Suorat portaat kodin katseen vangitsijana

Suorat portaat toimivat usein kodin näyttävänä katseen vangitsijana, sillä ne voidaan rakentaa useista eri porrasmateriaaleista. Eri pinta- ja kaidemateriaalit tuovat omaleimaista ilmettä koko tilaan, jossa ne sijaitsevat. Mukavaa keveyttä suoriin portaisiin saa valitsemalla puukaiteiden sijaan lasi- tai metallikaiteen.

Suorat portaat tarvitsevat porrasmalleista eniten tilaa, joten aivan pieneen huoneeseen ne voi olla haasteellista sijoittaa. Nykyaikaiset kodit rakennetaan onneksi usein niin, että suorat portaat saavat arvoisensa, näkyvän paikan sisustuksessa. Tyylikkään ja hillityn ilmeensä ansiosta ne sopivat mainiosti skandinaaviseen tyyliin.

Tilaa säästävät porrasmallit

Usein portaille sopiva paikka löytyy kuitenkin tilasta, jossa suorat portaat veisivät liikaa tilaa. Silloin kyseeseen tulevat joko L- tai U-portaat, jotka mahtuvat huomattavasti pienempään tilaan. Nämä porrasmallit ovat myös käyttömukavuudeltaan miellyttävät esimerkiksi lapsiperheissä, sillä portaiden välillä olevat leveämmät käännöstasot lisäävät turvallisuutta.

L-portaat, kuten myös edellä mainitut suorat portaat, jättävät alleen hyötykäyttöön sopivan tilan. Tilaa voidaan käyttää osana sisustusta huonekalujen avulla tai rakentaa alaosaan kiinteät säilytystilat. Tällöin niin sanottu turha tila tulee hyvin hyödynnettyä.

Pitkään suosiossa olleet U-portaat edustavat kompaktia porrasrakentamista. Ne vievät vähiten lattiapinta-alaa lähtöhuoneesta nostamatta portaikkoa kuitenkaan liian jyrkäksi. U-portaiden askelmat voidaan toteuttaa usealla eri tavalla käännöskohdissa, joten tämä porrasmalli on hyvin muunneltavissa oman maun mukaiseksi.

Designportaat juuri omiin tarpeisiin

Kaikki porrasmallit suunnitellaan aina asiakkaan toiveiden sekä kohteen tilankäytön mukaan. Portaat ovat osa kiinteää sisustusta, joten niiden suunnittelemiseen ja laadukkaaseen toteuttamiseen kannattaa panostaa. Me tarjoamme asiakkaillemme valmiit porrasmallit, mutta toteutamme myös asiakkaan omien toiveiden mukaiset designportaat.

Eri porrasmallit mahdollistavat tehokkaan tilankäytön sekä oman maun mukaisen tyylin. Laadukkaasti valmistetut portaat ovat ilo silmälle mallista riippumatta. Woodernin lisäksi voit tarkistaa, mitä Jussi-portaat tarjoavat.

Tutustu ideagalleriaan
porrasmallit, puuportaat, u-portaat

Puuportaat

Ekologinen puu on lämmin ja helppotyöstöinen. Materiaalina puu taipuu moneksi: niin perinteiseen käsityöhön kuin moderneihin porrasratkaisuihin. Käytämme portaissamme koivua, tammea, saarnia ja mäntyä.

Lue lisää
porrasmallit, lasiportaat, lasikaiteet

Lasikaiteet

Lasia käytämme portaiden kaiteisiin. Lasikaide tuo kotiisi valoa sekä avaruutta. Kaidevaihtoehtoina tarjoamme perinteisiä puurunkoisia lasikaiteita, tyylikkäitä RST-lasikaiteita sekä moderneja tolpattomia lasikaiteita.

Lue lisää
Metalliportaat metallikaiteet puuporras puuportaat putkikaiteet

Metalliportaat

Kestävänä materiaalina metalli toimii parhaiten kaiteissa, kaiteiden pinnoissa ja reisilankkuina – myös ulkokäytössä. Ajaton ja tyylikäs materiaali sopii siroista metallipuolista järeään runkoon.

Lue lisää

Lauri Riekkinen: ”Saimme sellaiset materiaalit kuin halusimme.”

Modernit L-portaat ovat miellyttävät ja turvalliset.

L-portaat

Jos tilaa on vähän, valitse kätevät U-portaat.

U-portaat
designportaat design portaat design-portaat puuportaat portaat

Tyylikkäät suorat portaat ovat paras valinta selkeälinjaiseen tilaan.

Suorat portaat
Ota yhteyttä

Ota yhteyttä!

Olen kiinnostunut Woodernin moderneista designporrasratkaisuista ja haluan, että minuun otetaan yhteyttä.