Puuportaat kaunistavat kodin Valitse siis mieleisesi puuportaat

Puuportaat voivat olla perinteiset tai modernit portaat. Tai ne voivat olla todelliset designportaat, jolloine niiden malli ja materiaalit on suunniteltu ainutlaatuisiksi. Puiset portaat tuovat lämpöä ja kodikkuutta kotiin tai mökille. Ne ovat mukavat astella ja näyttävät kauniilta. Kodin ja mökin sisustuksessa ovat tärkeitä seikkoja erilaiset materiaalit ja värit. Puiset portaat ovat materiaaleiltaan kodikkaat mutta samalla ne voivat olla modernit ja selkeälinjaiset.

Puu on luonnollinen, kestävä ja kodikas valinta kaikkeen rakentamiseen ja sisutukseen. Miksipä ei sitten myös portaisiin. Puun pehmeys ja kauneus yhdistettynä muihin materiaaleihin luo asiakkaan toiveiden mukaan joko modernin tai perinteisen tunnelman.

Perinteisten puuportaiden rinnalle nousevat upeat designportaat. Ne ovat hienostuneet ja tyylikkäät niin perinteisen kuin moderninkin tilan katseen vangitsijana. Puun työstö on designia parhaimmillaan. Ammattitaidolla, tunteella ja hyvällä suunnitellulla varmistamme jokaisen portaan laadun ja kauneuden.

Puuportaat tuovat lämpöä ja lisäävät kodikkuutta

puuportaat portaat puiset portaat portaat mökille

Portaat ovat yksi kodin sisustukseen vaikuttava elementti. Puuportaat ovat pinnaltaan elävät ja luonnolliset, ja siksi ne luovat tilaan kodikkuutta. Portaikosta saa valoisan ja ilmavan, kun portaiden kaiteet ovat esimerkiksi lasia. Lasikaiteet ovat moderni ja kaunis sisustuselementti. Ne lisäävät valoisuutta ja saavat tilan tuntumaan avarammalta. Lasi on ollut jo pitkään sisustuksen trendeinä, eikä ihme. Sen kauneus ja valoisuus pukee skandinaavista kotia.

Sisustustrendit vaihtelevat, mutta puu on aina muodikas valinta. Puu tuo lämpöä ja luonnollisuutta. Puun monipuolisuus portaissa ja muussa sisustuksessa on miltei loppumaton. Eri materiaalien lisäksi pintakäsittely tuo lisää vaihtoehtoja.

Laadukkaasti valmistettu porras on helppoa puhdistaa. Sileään puupintaan lika ei tartu helposti, ja tarttunutkin lika irtoaa helposti. Pintamateriaalit ja -käsittelyt vaikuttavat niin puhdistamiseen kuin huoltoonkin. Sisäportaat eivät vaadi juurikaan huoltoa, mutta jos puun pintaan on valittu vaha tai öljy, kannattaa porrasta vahata tai öljytä muutaman vuoden välein. Tällöin sen pinta säilyttää sopivan kovuuden eikä päästä likaa puun pinnalle.

Porrasmateriaalit kannattaa valita tarkoin. Ja jos valinta tuntuu vaikealta, me Woodernilla autamme sinua mielellämme. Erilaiset materiaalit luovat portaisiin erilaista tunnelmaa. Puulaji, kaiteet ja muut osata ovat yhdessä luomassa portaiden profiilin ja hengen. Toimitamme kaikki portaat yhteistyössä Jussi-Portaat Oy:n kanssa.

Puuportaat sopivat kotiin kuin kotiin

Puuportaat ovat siksikin monipuoliset, että ne sopivat hyvin erilaisiin koteihin ja tiloihin. Portaat ovat muokattavissa jokaisen asiakkaan näköiseksi, sillä erilaiset lisävarusteet ja materiaalivalinnat vaikuttavat lopulliseen ulkonäköön paljon. Aivan kuin jokainen koti, myös kaikki portaat ovat erilaisia. Näin rakentaminen ja sisustaminen säilyttävät tuoreuden ja ilmeikkyyden. Olisi lopulta tylsää, jos valitsisimme jokainen samanlaiset portaat ja muut sisustuselementit. Koti saa aina olla asujiensa näköinen.

Porrasvalot, liukuesteet, erilaiset kaiteet ja turvalliset lapsiportit lisäävät portaiden mukavuutta ja ennen kaikkea turvallisuutta. Portaiden turvallisuus on tärkeä osa kokonaisuutta. Turvalliset portaat ovat koko kodin sydän. Turvallisuuden lisäksi varusteilla saa portaisiin ilmettä ja näköä. Näyttävä portaikko tuo tunnelmaa ja nostetta tilaan. Pieneenkin tilaan voidaan suunnitella portaat, jotka eivät saa tilaa tuntumaan ahtaalta ja täydeltä.

Suunnittelu on tärkeä osa portaiden hankintaa. Usein suunnittelu lähtee liikkeelle mielikuvista, ja sen jälkeen onkin tärkeää tutustua tilaan, jonne portaita suunnitellaan. Uudisrakennuksessa mahdollisuuksia on usein enemmän kuin remontoidussa kohteessa, sillä vanhojen tilojen seinäratkaisuja ja varsinkaan kantavia rakenteita on usein mahdotonta muuttaa.

puuportaat puuporras portaat

Puuportaat ovat Woodernilla lähellä sydäntä. Valmistamme kaikki portaat käsityönä, ja siksi niillä on aina oma erityinen henkensä. Jokainen koti on erilainen, siksi mekin mukaudumme ja joustamme asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Portaat ekologisesti ja kestävää kehitystä kunnioittaen

Puuportaat jos mitkä ovat kestävä ja ekologinen ratkaisu niin rakentamisessa kuin remontoimisessakin. Koska puiset portaat sopivat muokattavuutensa vuoksi hyvin monenlaisiin tiloihin ja ratkaisuihin, ne mahdollistavat kaikessa järkevän, laadukkaan ja kestävän rakentamisen.

Ekologinen rakentaminen on trendikästä. Eikä se tarkoita Woodernilla koskaan tinkimistä mistään tärkeästä. Nykyaikaiset tuotantotilat, järkevät materiaalivalinnat ja loppuun saakka hiottu suunnittelu ovat kaikki jokaisen portaiden hankkijan ulottuvilla.

Rakennusmateriaalit ovat keskeinen osa ekologista rakentamista. Ekologisesti laadukas ja pitkäikäinen rakentaminen on yksittäisten valintojen summa. Porrasmateriaaleja kannattaakin arvioida koko rakennuksen ja sen elinkaaren kannalta. Kestävä rakentaminen koostuu kestävistä materiaaleista, joita täytyisi osata yhdistää oikein.

Ekologisessa rakentamisessa kaikkien rakenteiden ja niissä käytettyjen materiaalien testattu kestävyys on tarpeen, jotta muun muassa turvallisuus, energiatehokkuus ja ekologisuus todella säilyvät koko käyttöiän ajan.

Kaikissa ekologisissa valinnoissa pallo on arkkitehdeilla, rakennuttajilla, rakennesuunnittelijoilla ja viranomaisilla. Onneksi ympäristöä kunnioittava rakentamiskulttuuri kehittyy koko ajan, ja kaikki päätöksiä tekevät pelaavat palloa samaan suuntaan.

Ekologinen rakentaminen, remontoiminen, kodin sisustus ja ylläpito ovat kaikki suuria asioita. Me Woodernilla tunnistamme suuret asiat, ja tahdomme olla mukana niissä. Mukanaolo on sekä suunnittelua, valmistamista että toteutusta, jotta kotisi saa arvoisensa portaat.

Puuportaat puhdistetaan ja huolletaan helposti

Puuportaat ovat helppo ja huoleton ratkaisu, kun suunnittelu ja toteutus tehdään huolella. Portaiden puiset osat joko lakataan, vahataan tai öljytään. Ajan saatossa kellastuvien puulajien kanssa, kuten esimerkiksi männyn ja saarnen kanssa pintakäsittelyaineen sekaan kannattaa laittaa ainakin viisi prosenttia valkoista väriä. Valkoinen suojaa puuta kellastumiselta, ja näin se näyttää vuosienkin jälkeen raikkaalta ja tyylikkäältä.

Niin lakan kuin vahan ja öljynkin voi halutessaan poistaa ja käsitellä portaat uudelleen. Puupinta on siitä kestävä valinta, että se on mahdollista hioa useaankin kertaan. Hionnan tai vahan poiston jälkeen pinta puhdistetaan ja kuivataan huolella. Sen jälkeen sille voidaan levittää haluttava pinta-aine.

puuportaat, portaat, designportaat, design portaat

Puuportaiden pesussa kannattaa käyttää erityisesti puulle tarkoitettuja siivousaineita. Pesuaineista löytyvät helposti erikseen pesuaineet lakatulle, vahatulle tai öljytylle pinnalle. Oikein valittu pesuaine säästää portaita ja pitää ne kauniina pidempään.

Puisten portaiden kauneudesta huolehdit imuroimalla niitä säännöllisesti. Imuroiminen vähentää hiekan ja muun irtoroskan hankausta puista pintaa vasten. Imurointi säästää siis naarmuttamiselta. Roskien lisäksi pinnoille jäävät pölyhiukkaset puhdistat helposti kostealla mopilla. Pölyjen pyyhkiminen poistaa pölyn tuomaa likaisuuden tunnetta.

Kevyen siivouksen lisäksi portaat kannattaa sopivin väliajoin pestä kunnolla. Perusteellisen puhdistukseen kannattaa tehdä kunnollinen pesuliuos. tee pesuliuos. Tehokkaan mutta hellän liuoksen teet esimerkiksi Kiilto Parkettipesu-pesuaineella, joka jättää pinnalle suojaavan kerroksen ja raikastaa koko kodin tuoksun. Oikein valittu pesuaine vähentää lian tarttumista puiseen pintaan ja tekee myöhemmästä siivouksesta helpompaa.

Woodern on perinteisen puuntyöstön ja rakentamisen osaaja. Valmistamme kaikki puuportaat ja porrastarvikkeet käsityönä yhteistyössä Jussi-Portaiden kanssa.